ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


118 ținte teroriste din Siria au fost distruse în ultimele 24 de ore, a anunțat armata rusă. Este un bilanț fără precedent, de la începutul intervenției militare ruse în această țară, pe 30 septembrie.

Sporirea intensității bombardamentelor este explicată de Ministerul rus al Apărării prin faptul că a primit informații credibile, provenind din „surse diverse”, referitoare la coordonatele pozițiilor „teroriștilor”.

Aviația rusă precizează că a distrus, în provincia Damasc, un post de comandă al Jaich al-Islam, cel mai important grup rebel din regiune. În Alep, ar fi distrus o poziție folosită de teroriști pentru a trimite către front arme și muniții, iar un Su-25 a bombardat un depozit de echipamente și muniții în provincia Idelb.

De la intervenția sa în Siria, Rusia susține că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic și alte organizații teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc. Washingtonul și aliații săi acuză, însă, că raidurile ruse sunt destinate mai degrabă salvării regimului lui Bashar al-Assad.