ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au lovit duminică ținte ale organizației jihadiste Statul Islamic în provincia siriană Deir al-Zor, au anunțat agenții de presă rusești citând Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Bombardiere care au decolat de pe un aerodrom din Rusia au lovit 'fortărețe teroriste' ale SI în valea fluviului Eufrat, au anunțat agențiile de presă.
 
În urmă cu câteva zile, șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a anunțat că faza activă a operațiunii militare în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului lui Bashar al-Assad, 'se încheie', deși încă există o serie de probleme.

Lansată în 2015, intervenția militară rusă în Siria a schimbat situația din teren permițând în special armatei siriene să îndepărteze gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) din orașul antic Palmira și să-i alunge pe rebeli din bastionul lor Alep, în nordul țării.

Forțele guvernamentale siriene i-au alungat duminică seara pe jihadiști din Boukamal, ultimul fief urban în Siria al jihadiștilor, care au pierdut cvasitotalitatea teritoriului pe care îl controlau începând din 2014.

Armata rusă și-a anunțat în octombrie anul trecut intenția de a transforma instalațiile portuare de la Tartous (nord-vest) în 'bază navală rusă permanentă'. La începutul intervenției militare ruse, în 30 septembrie 2015, baza aeriană Hmeimim a fost cedată militarilor ruși.