ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris Johnson a fost ales noul lider al Partidului Conservator de către membrii formațiunii și va deveni noul premier al Marii Britanii, informează BBC.

El l-a învins comfortabil pe rivalul Jeremy Hunt, obținând 92 153 de voturi, față de 46 656 ale celui din urmă. Johnson preia fotoliul de prim-ministru de la Theresa May.

În discursul său de după anunțarea rezultatelor, Johnson a afirmat că va „livra Brexit-ul, va uni țara și-l va învinge pe Jeremy Corbyn(liderul laburiștilor - n.r.)”.

Vorbind la centrul „Regina Elizabeta a II-a” din Londra, el a spus: „Vom energiza această țară.O să îndeplinim Brexit-ul pe 31 octombrie și vom profita de toate oportunitățile pe care le va aduce cu un duh nou de „se poate”. Vom începe din nou să credem în noi înșine și ca un gigant în pijama o să ne ridicăm și să ne despărțim de îndoiala de sine și negativitate”.

Johnson i-a mulțumit predecesoarei sale, spunând că „a fost un privilegiu să slujesc în Cabinetul ei”. La rândul său, May l-a felicitat și i-a promis tot sprijinul. 

De asemenea, fostul ministru de externe a fost lăudat și de Președintele Trump.