Boris Johnson a fost ales noul lider al Partidului Conservator de către membrii formațiunii și va deveni noul premier al Marii Britanii, informează BBC.

El l-a învins comfortabil pe rivalul Jeremy Hunt, obținând 92 153 de voturi, față de 46 656 ale celui din urmă. Johnson preia fotoliul de prim-ministru de la Theresa May.

În discursul său de după anunțarea rezultatelor, Johnson a afirmat că va „livra Brexit-ul, va uni țara și-l va învinge pe Jeremy Corbyn(liderul laburiștilor - n.r.)”.

Vorbind la centrul „Regina Elizabeta a II-a” din Londra, el a spus: „Vom energiza această țară.O să îndeplinim Brexit-ul pe 31 octombrie și vom profita de toate oportunitățile pe care le va aduce cu un duh nou de „se poate”. Vom începe din nou să credem în noi înșine și ca un gigant în pijama o să ne ridicăm și să ne despărțim de îndoiala de sine și negativitate”.

Johnson i-a mulțumit predecesoarei sale, spunând că „a fost un privilegiu să slujesc în Cabinetul ei”. La rândul său, May l-a felicitat și i-a promis tot sprijinul. 

De asemenea, fostul ministru de externe a fost lăudat și de Președintele Trump.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews