Fostul primar al Londrei și ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a promis că nu va plăti factura „divorțului” de UE de 39 de miliarde de lire sterline până când blocul european nu va fi de acord cu un nou acord pentru Brexit, relatează The Guardian.
 
Oprirea acestei plăți, eliminarea soluției de rezervă privind Irlanda de Nord, garantarea drepturilor tuturor cetățenilor UE în Marea Britanie și intensificarea pregătirilor pentru un Brexit fără acord – acestea sunt câteva din măsurile pe care le-ar lua Johnson dacă ar deveni prim-ministru, după cum a anunțat el.
 
Johnson a avertizat că un nou eșec privind livrarea Brexitului, cu acord sau fără, pe 31 octombrie, va pune în pericol chiar existența Partidului Conservator. El a declarat că este ceva „extraordinar” că Marea Britanie a semnat așa-zisa „factură de divorț” înainte ca acordul final să fie semnat.
 
„Cred că prietenii și partenerii noștri trebuie să înțeleagă că banii vor fi opriți până când vom avea o claritate mai mare privind ce urmează”, a declarat Johnson într-un interviu pentru Sunday Times.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews