ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Fostul primar al Londrei și ministru britanic de Externe, Boris Johnson, a promis că nu va plăti factura „divorțului” de UE de 39 de miliarde de lire sterline până când blocul european nu va fi de acord cu un nou acord pentru Brexit, relatează The Guardian.
 
Oprirea acestei plăți, eliminarea soluției de rezervă privind Irlanda de Nord, garantarea drepturilor tuturor cetățenilor UE în Marea Britanie și intensificarea pregătirilor pentru un Brexit fără acord – acestea sunt câteva din măsurile pe care le-ar lua Johnson dacă ar deveni prim-ministru, după cum a anunțat el.
 
Johnson a avertizat că un nou eșec privind livrarea Brexitului, cu acord sau fără, pe 31 octombrie, va pune în pericol chiar existența Partidului Conservator. El a declarat că este ceva „extraordinar” că Marea Britanie a semnat așa-zisa „factură de divorț” înainte ca acordul final să fie semnat.
 
„Cred că prietenii și partenerii noștri trebuie să înțeleagă că banii vor fi opriți până când vom avea o claritate mai mare privind ce urmează”, a declarat Johnson într-un interviu pentru Sunday Times.