Brazilia se va retrage din Pactul mondial pentru migrație al ONU, adoptat, luni, la Marrakech, după ce președintele ales Jair Bolsonaro își va începe mandatul, la 1 ianuarie 2019, a anunțat luni viitorul său șef al diplomației, relatează AFP, informează Agerpres.

„Guvernul Bolsonaro se va disocia de Pactul mondial pentru migrație care tocmai a fost lansat la Marrakech, un instrument care este inadecvat pentru a înfrunta problema", a postat pe Twitter Ernesto Araujo, viitorul ministru brazilian al afacerilor externe.

„Imigrația este binevenită, dar nu în mod nediscriminatoriu. Ea trebuie să fie în serviciul intereselor naționale și coeziunii din fiecare societate. Imigrația nu trebuie tratată ca un subiect global, ci în acord cu realitatea și suveranitatea fiecărei țări", a mai afirmat viitorul ministru.

Potrivit sursei citate, ieșirea Braziliei din acest Pact este un nou semnal de apropiere cu diplomația lui Donald Trump, care a retras SUA din elaborarea textului în decembrie 2017. Atât Jair Bolsonaro, cât și Ernesto Araujo și-au exprimat deja admirația pentru președintele american și dorința lor de a se alinia la politica sa externă.

SUA, Italia, Israel, Austria, Australia, Elveția, Ungaria, Cehia, Croația, Polonia și Slovacia sunt celelalte state care s-au retras din acest Pact.


La ceremonia de la Marrakech, Brazilia a fost reprezentată de actualul său ministru de externe, Aloysio Nunes, favorabil acordului.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews