ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Brazilia se va retrage din Pactul mondial pentru migrație al ONU, adoptat, luni, la Marrakech, după ce președintele ales Jair Bolsonaro își va începe mandatul, la 1 ianuarie 2019, a anunțat luni viitorul său șef al diplomației, relatează AFP, informează Agerpres.

„Guvernul Bolsonaro se va disocia de Pactul mondial pentru migrație care tocmai a fost lansat la Marrakech, un instrument care este inadecvat pentru a înfrunta problema", a postat pe Twitter Ernesto Araujo, viitorul ministru brazilian al afacerilor externe.

„Imigrația este binevenită, dar nu în mod nediscriminatoriu. Ea trebuie să fie în serviciul intereselor naționale și coeziunii din fiecare societate. Imigrația nu trebuie tratată ca un subiect global, ci în acord cu realitatea și suveranitatea fiecărei țări", a mai afirmat viitorul ministru.

Potrivit sursei citate, ieșirea Braziliei din acest Pact este un nou semnal de apropiere cu diplomația lui Donald Trump, care a retras SUA din elaborarea textului în decembrie 2017. Atât Jair Bolsonaro, cât și Ernesto Araujo și-au exprimat deja admirația pentru președintele american și dorința lor de a se alinia la politica sa externă.

SUA, Italia, Israel, Austria, Australia, Elveția, Ungaria, Cehia, Croația, Polonia și Slovacia sunt celelalte state care s-au retras din acest Pact.


La ceremonia de la Marrakech, Brazilia a fost reprezentată de actualul său ministru de externe, Aloysio Nunes, favorabil acordului.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews