ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta premieră a Scoției, Nicola Sturgeon, a fost arestată în cadrul anchetei poliției privind finanțele Partidului Național Scoțian (PNS).

Un purtător de cuvânt al poliției scoțiene a declarat: „O femeie în vârstă de 52 de ani a fost arestată astăzi, duminică, 11 iunie 2023, în calitate de suspect în legătură cu ancheta în curs de desfășurare privind finanțarea și finanțele PNS”.

„Femeia se află în custodie și este interogată de detectivii de la Police Scotland”, a transmis Daily Mail.

Sturgeon a fost o susținătoare înfocată a transsexualismului și o vedetă a davosiștilor și planurilor lor.

Nicola Sturgeon, care a afirmat într-un interviu că îi „detestă” pe conservatori, este una dintre politicienele stimulate de Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab. Ea a fost nominalizată anul trecut, pe 15 septembrie 2022, de către Fundația Rockefeller, ca unul dintre liderii mondiali dedicați „egalității de gen”. VIDEO AICI

ACTUALIZARE via Daily Mail:

Un purtător de cuvânt al Nicolei Sturgeon a declarat în această după-amiază că fostul lider SNP ar fi participat „în mod voluntar” la un interviu cu poliția scoțiană și că va coopera în cadrul anchetei.

Aceasta vine după arestarea soțului ei, Peter Murrell - fostul director executiv al SNP - în aprilie, chiar înainte de o percheziție de două zile a poliției în locuința din Glasgow a cuplului.

Un cort albastru de criminalistică a fost ridicat în fața proprietății, în timp ce ofițerii au fost văzuți cercetând atât în interiorul casei, cât și în exterior, în grădina din spate.

Colin Beattie, trezorierul de atunci al SNP, a fost arestat mai târziu, în aprilie, și ulterior a demisionat din funcția de membru al partidului.

Atât Murrell, cât și Beattie au fost eliberați fără acuzații, în așteptarea unor investigații suplimentare.

Ancheta poliției scoțiene, care a fost deschisă în iulie 2021 și este cunoscută sub numele de Operațiunea Branchform, se concentrează pe cheltuirea a aproximativ 600.000 de lire sterline din donații care fuseseră alocate pentru campania pentru independența Scoției.