Parlamentul Regatului Unit a respins marți seara, prin vot, ultima versiune de acord privind Brexit-ul susținută de guvernul de la Londra, transmite Reuters.

Pentru acord - modificat față de versiunea din noiembrie anul trecut și respinsă deja în ianuarie - au votat 242 de parlamentari, iar împotrivă 391.

În continuare, rămâne posibilă doar retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 29 martie, fără un acord, sau amânarea datei pentru Brexit.

Pe planul politicii interne britanice, Reuters apreciază că sunt posibile inclusiv alegeri anticipate sau un nou referendum.

Theresa May s-a adresat Camerei Comunelor imediat după votul de marți și și-a exprimat regretul față de rezultat. Ea a afirmat că parlamentarii trebuie să decidă acum dacă vor să revoce Articolul 50 din Tratatul UE, referitor la retragerea unui stat membru, sau să convoace un nou referendum pe tema Brexit. În orice cat, a adăugat ea, Uniunea Europeană va dori să știe ce intenționează să facă britanicii în cazul unei amânări.

Liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbin, a declarat că versiunea de Brexit fără acord este inacceptabilă și că este timpul pentru alegeri anticipate.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.