ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După olandezi și francezi și germanii ar zice DA dacă ar fi chemați la un referendum privind ieșirea Germaniei din UE.

Aproape o treime dintre germani se pronunță pentru o ieșire a țării lor din Uniunea Europeană, în cazul în care s-ar organiza un referendum pe această temă, potrivit un sondaj citat de Reuters. Acest lucru indică un nivel important al euroscepticismului în Germania, cel mai mare stat membru al blocului european.
 
Doar 54% dintre germani afirmă că susțin rămânerea țării lor în UE, iar 29% ar vota pentru o ieșire din Uniune dacă s-ar organiza un referendum cu privire la apartenența la blocul european ca cel programat pe 23 iunie în Marea Britanie, arată această anchetă realizată de Institutul YouGov pentru ziarul Handelsblatt, scrie Adevărul.
 
Germanii, în mod tradițional niște eurofili înfocați, sunt tot mai dezamăgiți în ultimii ani, în contextul în care o parte a opiniei publice își exprimat îngrijorarea față de afluxul de imigranți de anul trecut, când în țară au sosit peste un milion de imigranți, sau și-a exprimat furia față de faptul că este nevoită să scoată Grecia din criza datoriilor.

Pe 23 iunie britanicii se vor pronunța asupra rămânerii sau nu a țării lor în Uniune. Două sondaje publicate marți arătau un ușor avans al taberei care pro-Brexit.

Peste jumătate dintre persoanele chestionate în Germania și Suedia vor ca Marea Britanie să rămână în UE, în timp ce numai 42% dintre respondenții francezi doresc acest lucru.