ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Votul pro Brexit începe să-și arate efectele asupra muncitorilor est-europeni din Regatul Unit.
 
Un român care muncește în Marea Britanie a povestit cum l-au primit colegii de muncă britanici în ziua în care Europa a fost zguduită de rezultatul votului pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.
 
 
Un român din Marea Britanie a fost întâmpinat vineri dimineață de colegii englezi cu o pancartă pe care era următorul mesaj aflat la intrarea principală: ”BRITISH PASSPORT HOLDERS ONLY. ALL EU MEMBERS FUCK OFF. THE CHANELL IS THAT WAY! – Doar pentru posesorii de pașapoarte britanice. Toți membrii UE plecați dracului! Canalul este în partea aia!”.

”Încă de la primele rezultate de aseară, am început să primesc mesaje de îngrijorare de la românii din Marea Britanie. Unul dintre aceste mesaje m-a enervat cel mai tare, pentru că așa au fost întâmpinați niște muncitori est-europeni azi dimineață la muncă. Pentru a nu îi crea probleme, am promis celui care mi-a trimis poza să nu ii dezvălui identitatea în această postare. Este o ironie deplasată, chiar și între colegi. Nu este nici măcar umor negru, ci mai degraba ceva ce ascunde o atitudine periculoasă față de muncitorii calificați din Europa de est. Am ajuns în UK pentru prima dată în 2006, când mai toți conaționalii au fost întâmpinați cu neîncredere, suspiciune, ostilitate și chiar xenofobie. De acum încolo, aceste tendințe s-ar putea agrava, așa că a venit vremea să acționăm sub semnul Solidarității”, a declarat Nicolae Daniel Popescu, manager la agenția națională guvernamentală britanică pentru recunoașterea și echivalarea diplomelor de studii și a certificatelor de calificare profesională, scrie Vocea Transilvaniei.

”Cred că ar fi benefic ca noi, românii, polonezii, ungurii, bulgarii, toți emigranții să nu lucrăm o zi în UK. Nici în construcții, nici în consultanță, nici ca șoferi, doctori, să nu facem nimic! Să vedem ce se întâmplă în acea zi …asta ar fi meritat Marea Britanie azi!”, a spus și Horea Irimie, un român din Sebeș, stabilit în Marea Britanie.

Aproximativ trei milioane de cetățeni din alte state UE, inclusiv câteva sute de mii de români, locuiesc în Marea Britanie. Polonezii sunt cei mai numeroși dintre aceștia, aproximativ 800.000 trăind în Marea Britanie, urmați de irlandezi (383.000) și germani (301.000), conform celor mai recente date disponibile de la Biroul Național de Statistică, informează cotidianul The Guardian.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews