ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputați, celebrități și cunoscuți oameni de afaceri au lansat duminică o nouă campanie în favoarea organizării unui nou referendum cu privire la acordul privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

„The People's Vote” (Votul poporului), așa cum a fost denumită campania declanșată la Camden, în nordul Londrei, are ca scop unificarea grupurilor anti-Brexit, informează BBC News. 

Este vorba de alte șapte grupuri care se opun Brexitului, provenind din organizația „Open Britain” (Pentru o Mare Britanie deschisă), care a făcut campanie în vederea rămânerii în UE la momentul referendumului din iunie 2016.

Organizatorii au anunțat că la eveniment au fost prezente circa 1200 de persoane, inclusiv parlamentari din toate partidele din Regatul Unit.  Cu toate acestea, atât conservatorii, cât și laburiștii au exclus organizarea unui un al doilea referendum pe tema ieșirii Marii Britanii din UE.

Actorul Sir Patrick Stewart, care a interpretat rolul lui Charles Xavier în filmele X-Men, bazate pe cărțile de benzi desenate, a declarat că personajul său ar fi votat sigur pentru rămânerea în UE.

În iunie 2016, la referendumul organizat de fostul premier James Cameron, britanicii au votat, în procent de 51,9% pentru ieșirea țării lor din blocul comunitar.
 
Ziarul birtanic The Telegraph scria la începutul anului că magnatul american Geroge Soros se numără printre principalii donatori ai campaniei „Best for Britain”,  care face lobby printre parlamentarii britanici pentru a-i convinge să forțeze un al doilea referendum sau alegeri generale care să permită un nou vot. În acest sens, sunt planificate mai multe mitinguri și concerte, iar campania se va axa în special pentru convingerea tinerilor. Memo-ul dezvăluie, de asemenea, un plan de „presiune” asupra deputaților în 100 de circumscripții. 


Marea Britanie va înceta în mod oficial să fie membră a UE în martie 2019, iar cele două părți speră să ajungă la o înțelegere finală cu privire la termenii ieșirii țării până în octombrie 2018, astfel încât aceasta să fie ratificată de parlamentele britanice și cele europene.