ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Al doilea mare transportator din Marea Britanie își schimbă regulamentul interior pentru o mai mare diversitate.

După ce concurentul Virgin Atlantic a adoptat pentru personalul său așa-ziseleuniforme non-sexisteBritish Airways a decis să răspundă provocării prin feminizarea bărbaților de la manșa avioanelor sale.

Un briefing intern, consultat de Daily Mail, îndeamnă personalul British Airways „să fie îndrăzneț, să fie mândru, să fie el însuși”.

Conducerea BA își exprimă speranța că noile standarde adaptate ale uniformelor vor fi „acceptate de toată lumea, indiferent de sex, de identitatea de gen, de apartenența etnică, origine, cultură, identitatea sexuală etc”.

Noile reguli vor permite bărbaților piloți și membri ai personalului navigant să poarte „puțin machiaj și ruj”, precum și gene false, ori să își dea cu ojă pe unghii. De asemenea, li se îngăduie să poarte poșete.

Regulile privind lungimea părului  au fost abolite, bărbaților permițându-li-se acum să poarte „coc masculin” (!).

Sunt în continuare interzise tatuajele vizibile, iar uniformele dintre bărbați și femei rămân diferite.

Un purtător de cuvânt al companiei britanice a declarat:

„Suntem mândri de toți colegii noștri de la British Airways și ne angajăm să oferim un mediu de muncă incluziv. Am lucrat cu angajații noștri pentru a crea directive actualizate în materie de îngrijire personală, de frumusețe și de accesorii, permițând colegilor noștri să vină la muncă în fiecare zi cu cea mai bună și autentică versiune a lor.”