ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul american a pus capăt carierei de actor după ce a fost diagnostica cu afazie, o boală care îl face să comunice cu dificultate.

Însă el va continua să joace în filme printr-un „geamăn digital” creat prin tehnologia Deepfake.

The Telegraph relatează că Bruce Willis este prima vedetă de la Hollywood care își vinde drepturile pentru folosirea unei sosii digitale.

Willis va acorda patentul creării și folosirii alter egoului său unei companii numite Deepcake, specializată în inteligență artificială.

Într-o declarație pe site-ul Deepcake, actorul afirmă:

„Mi-a plăcut precizia cu care a fost reprodus personajul meu. Este un mini-film în genul meu obișnuit, de comedie de acțiune. Pentru mine, este o excelentă ocazie de a da timpul înapoi.”

Și Willis a continuat:

„Odată cu apariția tehnologiei moderne, chiar și când eram pe un alt continent, am putut comunica, lucra și participa la filmări. Este o experiență foarte nouă și interesantă și mulțumesc întregii echipe.”

Pe același site, Deepcake promite:

„Creăm sosii digitale ale oamenilor pe care nu le veți putea deosebi de original.”

Compania adaugă că această tehnologie va revoluționa industria cinematografică:

„Creăm sosii digitale ale celebrităților, iar procesul de producție propriu zis nu necesită prezența fizică a unei vedete pe platou. Deepcake este singura echipă capabilă să creeze un geamăn digital în calitate 4K. În plus, putem hiper-personaliza mesajul mărcii dvs. și intra în arena marketingului actoricesc cu vedete de primă mână.”

Publicația Engadget notează că inginerii de la Deepcake au creat dublura digitală a lui Bruce Willis prin programarea platformei sale de Inteligență Artificială să studieze figura actorului în câteva dintre filmele sale trecute, în special Greu de Ucis și Al Cincilea Element.

Apoi, platforma IA a „grefat” chipul lui Willis pe un alt actor.

 

Dublura digitală a lui Willis a apărut deja într-un clip publicitar rusesc.

 

 Dincolo de perspectiva (poate) atrăgătoare de a vedea monștri sacri ai ecranului înviind/întinerind în creații cinematografice noi, invenția Deepcake ridică serioase îngrijorări în legătură cu abuzurile pe care le-ar putea provoca în viitor.

Posibilitatea de a fura chipul oricui, de a-l „filma” în ipostaze jenante sau compromițătoare și apoi de a difuza imaginile false este realmente înspăimântoare.