Turiștii care vor dori să își facă selfie-uri în fața unor monumente istorice din țările UE ar putea risca amenzi usturătoare. La Bruxelles se pregătește pedepsirea celor care vor să se fotografieze în fața unor monumente celebre ca Tour Eiffel sau Fontana di Trevi.
 
Sute de mii de turiști din toată lumea ajung zilnic în diverse orașe europene, unde sunt atrași de monumente, statui sau catedrale. Și în fața cărora se înghesuiesc să își facă fotografii cu smartphon-urile.
 
Funcționarii de la Bruxelles au analizat acest fenomen și au ajuns la concluzia că ar fi bine dacă ar restricționa dreptul oamenilor de a se fotografia, de exemplu, în fața Tour Eiffel din Paris sau lângă celebra Fontana di Trevi din Roma.
 
Directiva UE ar viza în special fotografiile comerciale. Dar mulți se tem că aceste interdicții vor lovi în primul rând în turiști, care vor fi astfel obligați să plătească o amendă. Sau chiar să riște sancțiuni penale în cazul postării acestor fotografii pe rețelele de socializare, relateaza Daily Mail.
 
Argumentul adus de funcționarii de la Bruxelles în sprijinul reglementării este acela că pozele sunt o încălcare a drepturilor de autor. Fotografiile în sine nu ar fi problema, insă publicarea lor pe Facebook sau Twitter, da, intrucât nu se respectă legea copyright-ului.

Asociația fotografilor, Freelens, este indignată de acest demers, pe care îl consideră o încălcare a drepturilor omului.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews