ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a tranșat, în sfârșit, afacerea „Alimente pentru Est" care se referă la faptul că est europenii primesc produse de calitate mai slabă decât cei din vest. 
 
Bruxelles-ul a aprobat un program în valoare de 1,3 milioane de euro împotriva standardelor duble la alimente în UE, propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev și Andrey Novakov, transmit Focus și Novinite, preluate de Agerpres.

Anunțul vine la câteva luni după ce Bruxelles-ul anunța că pregătește amenzi de milioane de euro pentru producătorii din Uniune care practică un dublu standard pentru marfa lor.

Ei vor fi penalizați cu 4 la sută din cifra de afaceri dacă vând sub aceeași etichetă două produse care de fapt sunt diferite. 

„Programul va sprijini toate organizațiile pentru protecția consumatorilor, contactele lor cu autoritățile statului și testele pentru combaterea standardelor duble la alimente”, furnizând o imagine mai clară a situației în diverse state, a afirmat Radev.

De asemenea, va crește capacitatea organizațiilor pentru protecția consumatorilor de a achiziționa echipamente, de a efectua teste, de a desfășura campanii de informare și de a extinde cooperarea între organizațiile din diferite țări, a precizat oficialul bulgar.

„Până în urmă cu câțiva ani, Comisia Europeană a negat existența standardelor duble la alimente dar asta s-a schimbat după numeroase studii și după ce am transmis întrebări comisarului european responsabil pentru sănătate și siguranța alimentară, Vytenis Andriukaitis, și comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan. S-a recunoscut că există standarde duble la alimentele din Estul și Vestul Europei. Vrem un standard uniform pentru alimente și băuturi în UE și, dacă este posibil, un organism central care să monitorizeze îndeplinirea cerințelor", a declarat Radev, adăugând că standarde duble există și și la alte produse din UE, cum ar fi detergenți, cosmetice, combustibili.