ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretara de presă a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a afirmat că este perfect normal ca Joe Biden să îi încurce pe liderii mondiali actuali cu cei de acum câteva decenii.

Declarația purtătoarei de cuvânt vine după ce, de mai multe ori într-o săptămână, Joe Biden a declarat că a discutat recent cu François Mitterand și cu Helmut Kohl.

Primul a fost președintele Franței până în 1995 și a murit în 1996, al doilea a fost cancelarul Germaniei până în 1998 și a murit în 2017.

De fapt, președintele american i-a confundat cu Emmanuel Macron și cu Angela Merkel.

Jean-Pierre a declarat:

„Ni se întâmplă tuturor. E ceva obișnuit.”

În plus, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a afirmat că, la întâlnirile cu consilierii, ea personal nu l-a auzit niciodată pe Biden confundând numele cuiva.

Problema capacității cognitive a lui Joe Biden a devenit principala temă publică în Statele Unite, unde se vorbește tot mai intens de o înlocuire a acestuia.