ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul post de televiziune Euronews a făcut o gafă uriașă pe site-ul propriu. La o știre despre festivalul George Enescu, ce are lc în acest zile, editorii Euronews au scris într-un titlu că „Vladimnir Jurowski și Budapesta îmbrățișează geniul lui George Enescu”. 

Greșeala a stat pe site mai bine de 24 de ore, fiind într-un final remediată.

Nu este prima oară când capitala României este confundată cu Budapesta, cel mai adesea acest lucru întâmplându-se cu vedete din show-biz.

„Bună seara, Budapesta!”, a salutat vocalistul trupei Metallica, James Hetfield, în 2010. În iulie 2008, Lenny Kravitz făcea o gafă pe măsură. Aflat pentru prima dată în România, artistul a salutat cei peste 17.000 de fani, adresând un mesaj pentru maghiari.

Prima vedetă care a confundat harta a fost chiar megastarul anilor ’90, Michael Jackson. De la balconul Casei Poporului, artistul a spus primul „Hello, Budapest!” din istorie. În 2008, celebra trupă britanică de rock Whitesnake saluta de asemenea „pe ungurește” publicul român prin vocea solistului David Coverdale. 
Acesta s-a prins repede de greșeală și s-a corectat înainte ca fanii să îi atragă atenția, gafând doar pe jumătate: „Good evening Buda… Oh, Bucharest!”.

Aceeași confuzie a comis-o și trupa britanică de trip-hop Morcheeba, prezentă la B’estivalul bucureștean, iar în 1995, solistul trupei de heavy metal, Iron Maiden, pe atunci Blaze Bayley, și-a făcut intrarea cu un "Hello Budapest”, pe scena din București.