ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Externe al Ungariei a anunţat că guvernul din care face parte a decis începerea unor lucrări pregătitoare pentru ridicarea unui gard şi la graniţa cu România, dacă vor exista schimbări în rutele pe care le folosesc refugiaţii.
Anunțul șefului diplomației de la Budapesta vine după ce s-a închis graniţa dintre Serbia şi Ungaria! Concret, au intrat în vigoare noile măsuri prin care guvernul maghiar vrea să limiteze numărul imigranților care intră în ţară.

Trecerea ilegală a frontierei nu mai este contravenţie, ci infracţiune pedepsită cu închisoare până la cinci ani. Autorităţile maghiare afirmă că punctele oficiale de trecere a frontierei rămân în continuare deschise pentru cei care au documentele în regulă.

„Scopul Guvernului ungar este de a nu lăsa să intre refugiați, respectiv imigranți ilegal, în țară din nicio direcție. Ceea ce înseamnă că, în caz de nevoie, acesta gard poate fi construit și la granița cu România. Totuși, este puțin probabil ca un aflux masiv de imigranți să sosească dinspre România pentru că pentru aceasta ar trebui să treacă Dunărea”, a explicat Balazs Barabas, jurnalist Digi24.