ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar vrea să protejeze interesele poporului său, motiv pentru care Budapesta a decis, marţi, suspendarea unilaterală, pe termen nedeterminat, a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanţilor de azil.

"Din raţiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situaţia solicitanţilor de azil", se spune într-un comunicat oficial citat de MTI.Purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a explicat această decizie prin necesitatea protejării intereselor poporului ungar.

"Este necesară protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse şi site-ului ungar Index.

"Barca este plină. Ne dorim cu toţii o soluţie europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar şi ale ţării", a precizat Kovacs.

Săptămâna trecută, premierul Viktor Orban afirma că guvernul Ungariei nu va aştepta o soluţie europeană la problema imigraţiei și că statul are responsabilitatea de a-şi proteja frontierele. Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban sublinia că este vorba de "un detaliu tehnic" pentru menţinerea securităţii.
 
Reglementările UE privind azilul, cunoscute sub numele de Regulamentul Dublin, au fost redactate la începutul anilor 1990. 
 
Potrivit prevederilor, imgranţii ilegali care ajung într-o ţară europeană pot cere azil numai în ţara în care au ajuns prima dată. Decizia Ungariei, de a suspenda Regulamentul Dublin, înseamnă că Budapesta refuză să primească refugiaţii care au ajuns mai întâi pe teritoriul ungar şi apoi au călătorit în altă ţară europeană. În acest an, peste 60.000 de imigranţi au intrat ilegal în Ungaria, a precizat guvernul ungar.