ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din ianuarie 2018, Guvernul de la Budapesta, în cadrul unui program special, va aloca asistență financiară mamelor care trăiesc în afara Ungariei, a anunțat Agenției de știri din Ungaria (MTI) secretarul de stat al Ministerului Resurselor Umane maghiare, Katalin Novak. Programul prevede alocarea a 640 de milioane de forinți, transmite Romanian Global News.

„Prin această acțiune, autorii au dorit să demonstreze că fiecare copil maghiar, indiferent unde s-ar fi născut el, pentru guvernul maghiar reprezintă o valoare. Asistența financiară familiilor maghiare pentru noi nu sunt cheltuieli, ci investiții", a subliniat doamna Novak, citată de Inter Regio News, citat de Buc Press.

„Pe parcursul primului an prin acest program noi dorim să sprijinim financiar 10.000 de nou-născuți, fiecare mămică va primi câte 64.125 de forinți (circa 210 EURO). Acest lucru este valabil atât pentru locuitorii din Bazinul Carpatic, cât și pentru întreaga diasporă maghiară... Din ianuarie 2018, pentru fiecare copil va fi deschis și un cont personal în care vor fi depuși 43 de mii de forinți. Mai târziu, se vor putea depozita și alte costuri”, a spus Novak.