ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina mai toarnă puțin gaz pe foc în relațiile mai mult decât inflamate dintre Moscova și Kiev. Rușii au luat foc după ce au văzut cum arată noul logo al serviciului de informații al Ministerului Apărării ucrainean. 
 
 O bufniță care ține o sabie ce străpunge teritoriul Rusiei, noua emblemă a serviciului de informații al Ministerului Apărării de la Kiev, a deranjat Moscova. 
 
În jurul emblemei cu pricina stă scris în latină:”Sapiens dominabitur astris”, adică ”Cel înțelept va domina stelele”. Un nou motiv pentru ca Rusia, aflată în conflict deschis cu Ucraina din 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către ruși și sprijinirea de către Moscova a estului separatist al Ucrainei, să se simtă atacată direct.
 
Stema este o idioțenie iar motto-ul său, ”Ucraina deasupra tuturor” amintește de Germania nazistă din anii 30, a spus vicepremierul Dmitri Rogozin.

La rândul ei, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, a scris pe pagina sa de Facebook un comentariu ironic la adresa Ucrainei.
”Încă o problemă lână toate celelalte, pentru Ucraina – ornitologică. Probabil, când toți vulturii aurii (referindu-se la Berkut, forța specială de poliție dizolvată după Maidan) au plecat din Ucraina, bufnițele au fost nevoite să preia armele”, a comentat ea.
 
Un jurnalist ucrainean a răspuns reacțiilor Moscovei:
”Presa rusă a devenit foarte agitată în legătură cu fotografia președintelui ucrainean care îl prezenta pe noul șef al intelligence-ul Apărării. Au văzut o emblemă în care o bufniță străpunge Rusia cu o sabie. Să le spunem: o bufniță în sălbăticie mănâncă lilieci, iar liliacul este simbolul serviciului militar de intelligence al Rusiei”.