ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expresia #buildbackbetter (Reconstruiește mai bine) a devenit sloganul cel mai auzit în ultimele luni. Folosită de Joe Biden pentru a descrie pachetul său de stimulare a economiei, expresia a ajuns și pe buzele unor politicieni din toată lumea, de la  premierul canadian la cel britanic și până la liderii Comisiei Europene.
 
Doar că drepturile de autor asupra formulei ”Build back better” nu îi aparțin lui Biden și echipei sale,  ci participanților la Forumul Economic Mondial, organismul care pune la cale planul Marii Resetări, în urma pandemiei de covid-19.
 
Un plan despre care se spune tot mai mult care urmărește înrobirea omenirii și a cărui „parolă”, folosită de elitele politice și economice, ar fi  tocmai acest BBB, scrie tabloidul The Sun.
 
”BBB și resetare” par să fi devenit un fel de citate biblice pentru FEM, care, chiar în vară,  decreta: ”Mulțumită epidemiei vom avea perturbări positive dar și negative”. Și continua astfel declarația: „Dacă nu profităm de această ocazie pentru a reconstrui mai bine (BBB) - pentru a reseta și reinventa, mai degrabă decât pentru a „reveni la normal”, riscurile sistemice și vulnerabilitățile se vor acumula în continuare, făcând șocurile viitoare atât mai probabile, cât și mai periculoase. În ciuda tragediei, trebuie să folosim pandemia COVID-19 și să ne asigurăm că aceasta devine catalizatorul unei transformări profund pozitive a economiei globale, ducându-ne mai aproape de o lume în care toată lumea poate trăi bine, în limitele planetei”. 
 
FOTO ACTUALIZARE la sugestia unui cititor:
 
Sloganul BBB a a fost folosit recent într-un mesaj pe Twitter al prim-ministrului britanic, care a scris fraza ca hashtag. Boris Johnon a scris: „Bună ziua, oameni buni, am fost instruit de NHS Test & Trace să mă autoizolez timp de două săptămâni, după ce am fost în contact cu cineva cu Covid-19. Mă simt bine și nu am simptome și voi continua să conduc la răspunsul nostru la virus și la planurile noastre #BuildBackBetter”.

 
Dar după ce premierul canadian Justin Trudeau a menționat o „resetare” a economiei” - în contextul în care lumea suferă o recesiune uriașă, spunând că „această pandemie a oferit o oportunitate pentru o Resetare. E șansa noastră de a accelera eforturile noastre pre-pandemice, de a reimagina sistemele economice care abordează de fapt provocările globale precum sărăcia extremă, inegalitatea și schimbările climatice”, s-au reîncins discuțiile privind termenul controversat  ”Resetare”. „Trebuie să resetăm abordarea acestui guvern pentru ca planul de ajutorare să se reconstruiască mai bine”, a continuat Trudeau.

Și Comisia Europeană a folosit sloganul când și-a anunțat fondul de redersare de 750 miliarde euro, în mai: „Prin acest fond, intitulat oficial Next Generation EU, Comisia speră să „reconstruiască mai bine”, prin canale care contribuie la un mediu mai ecologic și mai durabil o societate mai rezistentă.”

ONU și-a luat chiar libertatea de a traduce sloganul în spaniolă (reconstruir mejor), portugheză (reconstruir melhor), franceză (reconstruire en mieux),astfel încât politicienii din întreaga lume să poată cânta pe aceeași partitură scrisă de Forumul Economic Mondial. Organizație care folosește COVID-19 drept o oportunitate de a promova ceva ce visează de mai mult timp.
 
În esență, organizația dorește să facă unele schimbări dramatice fără a permite oamenilor să spună dacă cred că ar trebui făcute aceste schimbări. De fapt, ”Marea Resetare” este pură propagandă, împachetată într-un slogan care pentru naivi și pentru neo-marxiști sună bine, in timp ce este doar o acoperire pentru socialism și globalism. 
 
Zilele trecute, Biden a anunțat pe site-ul său o întâlnire cu Nancy Pelosi și Kamala Harris, unde, a informat democratul, s-a discutat  despre „build back better than before".