ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizie dură a autorităţilor de la Sofia. Vehicule blindate şi militari înarmaţi au fost trimişi la graniţa cu Macedonia pentru a împiedica intrarea în ţară a imigranţilor din Orientul Mijlociu.

Afluxul de imigranţi care traversează Europa Centrală, provenind din Balcani şi având că principală destinaţie Germania, s-a reluat în forţă în weekend, în contextul apropierii iernii, conform unor cifre oficiale făcute publice luni. Creşterea numărului de imigranţi a fost deja observată în Macedonia, motiv pentru care bulgarii au luat măsuri de precauţie.

Peste 8.500 de persoane au intrat în Austria duminică şi alte 3.680 între miezul nopţii şi dimineaţa zilei de luni, la ora locală 07.00 (05.00 GMT), a indicat poliţia austriacă, potrivit aktual24.ro.

Fără a egala recordurile înregistrate în septembrie, când erau înregistraţi până la 14.000 de imigranţi în 24 de ore, aceste cifre marchează o creştere sensibilă comparativ cu săptămâna trecută, când media a fost de 5.500 de nou-veniţi pe zi.

În Ungaria, 7.879 de imigranţi au fost înregistraţi duminică şi 7.907 sâmbătă, o creştere în comparaţie cu zilele precedente.