ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Canada a exclus posibilitatea ridicării vizelor pentru români. Cu toate acestea, se pare că aceștia au fost mai blânzi față de vecinii bulgari.

Mai exact, potrivit Guvernului de la Sofia, în ceea ce îi privește atât pe oamenii de afaceri bulgari, dar și pe cei care au mai vizitat Canada, precum și cei care au vize pentru SUA, aceștia nu vor mai avea nevoie de vize de la 1 mai 2017. Canada nu va ridica vizele pentru români, doar pentru bulgari. „Guvernul canadian va depune eforturi pentru ca toți ceilalți cetățeni bulgari să poată călători fără viză de la sfârșitul lui 2017", a menționat guvernul de la Sofia într-un comunicat.

Cele două țări sunt singurele din UE ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru Canada. Bucureștiul și Sofia au amenințat că dacă Ottawa continuă să-i trateze discriminatoriu pe români și bulgari, se vor opune prin veto aprobării acordului de liber schimb între Uniunea Europeană și Canada, cunoscut pe scurt ca CETA.

În vară România și Bulgaria au reușit să convingă UE să amenințe Canada cu impunerea vizei pentru cetățenii ei dacă nu va renunța la vizele pentru cetățenii celor două state balcanice, așa cum promisese deja în 2014.

Potrivit presei canadiene, presiunile europene s-au intensificat după ce Canada a anunțat anul acesta că va renunța la vize pentru mexicani. „Dacă se poate pentru mexicani, se poate și pentru europeni”, a spus Bruxelles-ul citat de Evenimentul Zilei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews