ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza refugiaților determină statele europene să ia măsuri de precauție. După exemplul Ungariei, și Bulgaria a decis să maseze armata la granțiță, pentru a putea face față valului mare de migranți.

Un important dispozitiv de forțe de securitate bulgare a fost desfășurat vineri la frontiera cu Macedonia, în cadrul unui exercițiu comun, pentru a putea răspunde unui aflux neașteptat de migranți, a anunțat Ministerul Apărării al Bulgariei, informează AFP.

Sofia și Skopje au precizat că vor să fie pregătite să facă față tuturor scenariilor posibile, în timp ce mai multe mii de migranți rămân blocați la Idomeni, la frontiera greco-macedoneană.

Manevrele au mobilizat forțe ale armatei, jandarmeriei și poliției, a constatat de la fața locului un fotograf al AFP.
Presa de la Sofia a prezentat recent cazul unui bulgar, devenit
 spaima refugiaților care solicită azil în Bulgaria. Ajutat de acoliții săi, individul organizează patrule de-a lungul graniței cu Turcia pentru a reține migranții ilegali, pe care îi predă apoi poliției. 

Dinko Valev a demarat pe cont propriu o campanie mai puțin ortodoxă de prindere a refugiaților pătrunși pe teritoriul Bulgariei. Acesta a achiziționat două mașini blindate, în care desfășoară necontenit patrule în jurul orașului Yambol, din apropierea graniței cu Turcia.