Criza refugiaților determină statele europene să ia măsuri de precauție. După exemplul Ungariei, și Bulgaria a decis să maseze armata la granțiță, pentru a putea face față valului mare de migranți.

Un important dispozitiv de forțe de securitate bulgare a fost desfășurat vineri la frontiera cu Macedonia, în cadrul unui exercițiu comun, pentru a putea răspunde unui aflux neașteptat de migranți, a anunțat Ministerul Apărării al Bulgariei, informează AFP.

Sofia și Skopje au precizat că vor să fie pregătite să facă față tuturor scenariilor posibile, în timp ce mai multe mii de migranți rămân blocați la Idomeni, la frontiera greco-macedoneană.

Manevrele au mobilizat forțe ale armatei, jandarmeriei și poliției, a constatat de la fața locului un fotograf al AFP.
Presa de la Sofia a prezentat recent cazul unui bulgar, devenit
 spaima refugiaților care solicită azil în Bulgaria. Ajutat de acoliții săi, individul organizează patrule de-a lungul graniței cu Turcia pentru a reține migranții ilegali, pe care îi predă apoi poliției. 

Dinko Valev a demarat pe cont propriu o campanie mai puțin ortodoxă de prindere a refugiaților pătrunși pe teritoriul Bulgariei. Acesta a achiziționat două mașini blindate, în care desfășoară necontenit patrule în jurul orașului Yambol, din apropierea graniței cu Turcia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews