ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sofia este pregătită să-și întărească frontiera cu Grecia, prin ridicarea  unui gard, de teama imigranților, a anunțat premierul boiko Borisov. informează Reuters.

"Principalul pericol vine de la granița cu Grecia. Este foarte lungă (n. red. - aproximativ 500 de kilometri) și neprotejată. Îngrijorarea noastră este că Executivul de la Atena nu a luat nicio măsură în ultimele luni. Dacă este necesar, suntem pregătiți să ridicăm un zid", a afirmat prim-ministrul de la Sofia.

Ideea a fost enunțată și de premierul Ungariei, Viktor Orban, care a susținut că eventualele garduri construite de Bulgaria și Macedonia la granița cu Grecia ar micșora numărul de imigranți care ajung în Europa.

Joi, ministrul bulgar al Apărării, Nikolay Nenchev, a solicitat suplimentarea fondurilor Armatei cu aproximativ 860.000 de euro, pentru întărirea controlului la granița cu Grecia.


Dacă Bulgaria a anunțat, luna trecută, că a permis Armatei să-i ajute pe polițiștii de frontieră, Macedonia și-a închis complet granițele pentru imigranții ilegal, în timp ce alte țări din vecinătate, Slovenia, Croația și Serbia și-au întărit considerabil securitatea la propriile vămi.