ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgaria, țara care nu a închis bisericile în pandemie, se pregătește să redeschidă locațiile de vacanță de la 1 iulie. Același lucru intenționează să -l facă și Grecia, premierul grec Kyriakos Mitsotakis susținând că cel mai bun scenariu este ca țara sa să redeschidă turismul începând cu 1 iulie, chiar dacă data exactă depinde și de companiile aeriene și de implementarea unor protocoale stricte în domeniul sănătății privind zborurile străine.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat pentru CNN a că reușita în ceea ce privește ținerea sub control a pandemiei de COVID -19 în Grecia și această recunoaștere la nivel internațional reprezintă un sentiment împărtășit de populație și a subliniat că grecii „nu s-au simțit atât mândri de mult timp”.

Mitsotakis a declarat, de asemenea, că deși vara din acest an va fi foarte diferită, cetățenii greci au încredere în stat și în experți în sănătate.

În Bulgaria, ținând cont de consecințele economice ale pandemiei de coronavirus, guvernul intenționează să sprijine printr-o schemă de acordare de vouchere turismul intern în cursul verii, au convenit marți politicieni bulgari.

„Banii bulgarilor ar trebui cheltuiți pentru susținerea turismului acasă și nu în străinătate”, a spus Krasimir Karakachanov, care conduce partidul naționalist IMRO, partener în coaliția de guvernare. Schema este în prezent elaborată în detaliu.

Bulgaria speră să redeschidă locațiile de vacanță începând cu 1 iulie. Partidele de guvernare au convenit că mesele din restaurantele în aer liber ar trebui să fie așezate la o distanță de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece inițial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanță în restaurante și cafenele, care urmează să se redeschidă miercuri.

Bulgaria este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană și turismul reprezintă cel puțin 12% din PIB. În domeniu lucrează 11% dintre toți lucrătorii.

Bulgaria a raportat 1.778 de cazuri de coronavirus și 84 de decese, la o populație de aproape șapte milioane. Până în prezent, 342 de persoane s-au vindecat de COVID -19, boală cauzată de noul coronavirus