ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bulgarii ar putea organiza un referendum prin care să decidă dacă mai vor sau nu în NATO. Liderul formațiunii politice Volia (Voința), un cunoscut om de afaceri, face toate demersurile pentru organizarea acestui referendum, pentru că, spune el, Alianța Nord Atlantică nu oferă nimic Bulgariei, ci doar o jefuiește.


 Veselin Mareșki, liderul partidului Volia, a declarat joi la postul de radio național că formațiunea sa politică va merge înainte cu ideea privind organizarea unui referendum de retragere a Bulgariei din NATO, relatează agenția BTA.

„Va fi una dintre marile noastre inițiative din campania pentru alegerile europene din 2019. În opinia noastră, NATO nu ne oferă practic nimic, ci doar ne jefuiește. În prezent, se vorbește despre câteva miliarde de euro care trebuie luate de la poporul bulgar și cheltuite pe o grămadă de vechituri inutile, de pe urma cărora poporul bulgar nu va avea nici un fel de beneficii. Dacă NATO dorește să fie partenerul nostru, atunci poate să ne dea gratis mai multe aeronave în loc să-i ia ultimii bani celei mai sărace țări din Europa și practic să arunce poporul într-o sărăcie și mai mare'', a afirmat Mareșki, informează Agerpres.

El spune că 'o Europă cu adevărat puternică și unită poate fi un partener al SUA și nu un apendice al lor'. „În prezent, alte țări provoacă tulburări în lume și Europa trebuie să achite nota de plată. De ce nu achită SUA nota de plată a Turciei, în loc să plătească Europa acele miliarde ?'', s-a întrebat politicianul bulgar.