ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Rudolph Giuliani a anunțat numele a trei martori ucraineni gata să facă dezvăluiri bombă, care răstoarnă tot procesul de „impeachment” al lui Trump. Rudolph Giuliani a declarat că are o „armă fumegândă” (dovadă clară, în jargonul anchetatorilor americani – n.r.) care demonstrează că fiul lui Joe Biden, Hunter, a încălcat legea în timp făcea afaceri în Ucraina și că administrația Obama a încercat să procure ilegal informații compromițătoare despre fostul șef al campaniei electorale a lui Trump, Paul Manafort, scrie Evenimentul Zilei.

Giuliani, care este avocatul personal al lui Donald Trump, a apărut sâmbătă seara la Fox News și a afirmat că are trei martori gata „să dea nume” ale unor foști oficiali ai administrației Obama care au încercat ilegal să facă rost de informații despre Manafort.

Fostul Procuror General al Statelor Unite a afirmat că Andrii Telijenko, Konstantin Kulik și Nazar Holodnițki doresc să depună mărturie sub jurământ că în ianuarie 2016, Consiliul Național de Securitate al Statelor Unite a solicitat Ucrainei informații compromițătoare despre Manafort. Telijenko, care a lucrat la ambasada Ucrainei în Washington înainte de a demisiona în iunie 2016, i-ar fi spus lui Giuliani anul trecut că misiunea diplomatică a intervenit pentru a o ajuta pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale.

El i-ar mai fi spus lui Giuliani că, în perioada în care Joe Biden a fost vicepreședintele lui Barack Obama, a exercitat presiuni asupra guvernului ucrainean să abandoneze ancheta împotriva Burisma, o companie energetică care l-a angajat pe Hunter Biden, fiul lui Joe, în boardul său de directori.

În aceeași perioadă, tatăl lui Hunter fusese desemnat de Obama drept reprezentant special al SUA în Ucraina.

Potrivit unei relatări a Globe and Mail, Telijenko i-ar fi spus lui Giuliani și că i s-a cerut de către ambasadorul Ucrainei în Statele Unite să caute informații compromițătoare despre Manafort. Același Telijenko i-a declarat ziaristului american John Solomon că a participat personal la o întâlnire cu oficiali ai administrației Obama în ianuarie 2016.

Întâlnirea, la care au participat oficiali de la NSC, FBI, Departamentul de Stat și Departamentul de Justiție, ar fi fost convocată pentru a exercita presiuni asupra departamentului anti-corupție din Ucraina să deschidă o anchetă împotriva lui Manafort.

Telijenko susține că oficialii lui Obama au cerut Ucrainei să verifice plățile făcute lui Manafort de către partidul politic al fostului președinte ucrainean Viktor Ianukovici, un aliat al președintelui Vladimir Putin.

Manafort, un vechi consilier al lui Trump, a câștigat milioane de dolari în perioada în care a activat în calitate de consultant al lui Ianukovici, timp de aproape zece ani.

Hunter Biden a făcut parte din consiliul de administrație al companei ucrainene de gaze Burisma, în timp ce Joe Biden, în prezent candidat pentru nominalizarea drept reprezentant al Partidului Democrat în alegerile prezidențiale din noiembrie, era  vicepreședinte al SUA în perioada respectivă.

Doi senatori republicani, Chuck Grassley and Ron Johnson, efectuează la rândul lor o investigație a documentelor guvernamentale, pentru a stabili dacă a existat un conflict de interese.