ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce toate privirile occidentalilor sunt concentrate ferm pe Grecia, o criză financiară mult mai mare se dezvoltă în cealaltă parte a lumii, scrie The Telegraph.

Editorialistul Jeremy Warner spune că în unele cercuri se vorbește de o asemănare cu catastrofa economică din 1929, atunci când a început  Marea Depresiune economică în America.

Seria dramatică a intervențiilor guvernului de la Beijing pentru a stopa panica ar fi fost ținta ziarelor din întreaga lume, dacă nu ar fi fost în discuție "pantomima negocierilor legate de Grecia, alături de tragicomedia dacă parasesc sau nu mai părăsesc zona euro", spune acesta.

În prezent 940 de companii din China, mai mult de o treime din totalul firmelor, și-au suspendat tranzacționarea pe bursele chineze. Mai mult decât atât, editorialistul de la The Telegraph vede o serie de evenimente asemănătoare cu criza din 1929.

După mai bine de un deceniu de creștere frenetică, creare de avuție și excese, ambele economii, a Americii din 1929 și a Chinei de azi, sunt asemănătoare. Ambele au avut un boomb de creștere care se explică parțial prin expansiunea rapidă a creditului. 

Publicația Bloomberg, citată de ZF.ro, scrie despre prăbușirea bursei din China, explicând că indicele de referinţă al bursei s-a prăbuşit la minimul ultimelor trei luni.

Potrivit sursei precizate, indicele Shanghai Composite a încheiat această dimineaţă cu o scădere de 3,9 puncte procentuale, după ce la un moment dat se prăbuşise cu 8,2%, cea mai abruptă scădere din 2007.