ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul pentru implementarea acordului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a devenit oficial lege, după promulgarea sa, joi, de către regina Elisabeta a II-a, înainte de intrarea în vigoare a Brexit-ului la 31 ianuarie. 
 
Este punctul terminus al celor trei ani de dezbateri intense și de polemici. Miercuri, Parlamentul britanic a adoptat adoptat definitiv, miercuri, acordul privind Brexit-ul, deschizând astfel calea pentru ieșirea istorică a Regatului Unit din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii ianuarie, relatează AFP.

Camera Comunelor, unde premierul dispune de o majoritate zdrobitoare după alegerile legislative din decembrie, și-a dat deja acordul la începutul lunii ianuarie pentru proiectul de lege privind retragerea Regatului Unit din UE, prevăzută la 31 ianuarie, ora 23.00 (ora Londrei și GMT).

Textul a fost apoi trimis în Camera Lorzilor, non-aleasă, care a adoptat cinci amendamente, tot atâtea lovituri pentru guvern, în special în privința drepturilor cetățenilor europeni care au reședința în Marea Britanie sau ale copiilor refugiați neînsoțiți.

Însă aceste modificări au fost dezavuate de către deputați când proiectul de lege a revenit miercuri în Camera Comunelor, iar camera superioară s-a conformat când textul i-a fost înaintat încă o dată, în cursul după-amiezii.

După adoptarea sa definitivă în Marea Britanie, acordul privind Brexit-ul va trebui ratificat de Parlamentul European, probabil la 29 ianuarie.