ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou partid politic britanic, inspirat din modelul ascensiunii formațiunii președintelui francez Emmanuel Macron, a lansat luni o campanie națională care are obiectivul blocării ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează site-ul agenției Reuters.
 
Partidul Înnoirii, înființat în 2017 după victoria înregistrată de formațiunea În
mișcare (En Marche!), condusă de Emmanuel Macron, în scrutinul prezidențial din Franța, a anunțat luni lansarea unei dezbateri pe tema Brexit, acuzând principalele partide din Marea Britanie de abandonarea alegătorilor.

„Intenționăm să fim duri în problema ieșirii din UE și în privința cauzelor care au condus la Brexit. Vom face presiuni asupra parlamentarilor pentru a lua în considerare interesul național și a repune tema apartenenței la UE în cadrul unui referendum organizat înaintea ieșirii efective din Blocul comunitar”, a declarat James Torrance, unul dintre liderii formațiunii politice.

Deși principalii liderii politici britanici, în frunte cu premierul Theresa May, susțin că trebuie să respecte voianța exprimată clar de electoral în privința ieșirii din Uniunea Europeană, rezultatul referendumului din 2016 a fost strâns - 51,9% (17,4 milioane de alegători), votând în favoarea Brexit, iar 48,1% (16,1 milioane) pentru rămânerea în UE. Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dacă decizia nu va fi blocată de Londra.