ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, a căzut în timpul unei slujbe la Novorossiisk. Incidentul a fost surprins de camerele video. Acesta a alunecat pe pardoseaua de marmură cel mai probabil pe apa sfințită pe care o împrăștiase, a căzut în fund și apoi în cap și s-a lovit de marginea amvonului, după cum rezultă din imaginile transmise portalul de la Chișinău Unimedia.info.

Protodiaconul patriarhal Andrei Kuraev a scris pe canalul său Telegram că Patriarhul Kirill a căzut în timp ce părăsea amvonul, alunecând pe marmură. Potrivit preotului, nimeni nu a reușit să-l prindă din cauza restricțiilor covid, deși acestea au fost practic eliminate, scrie presa rusă.

„Nici paza, nici serviciul de protocol, nici episcopii care stăteau în apropiere nu au reușit să-l prindă. Patriarhul s-a lovit la spate pe marginea amvonului. Liturghia a continuat. Mitropolitul Grigore și episcopul local Theognost se uitau vinovați la patriarh și așteaptau o reacție. Dar de vină sunt restricțiile legate de coronavirus, din cauza cărora patriarhul nu permite să-l atingă și să-l susțină pe trepte”, a scris Kuraev.

Nu ne rămâne decât să ne crucim!

VIDEO: