ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, joi, că insultarea profetului Mohammed nu este protejată de libertatea de exprimare, informeaza Al Arabiya.com

Defăimarea Profetului „depășește limitele admisibile ale unei dezbateri obiective” și „ar putea provoca prejudecăți și ar pune în pericol pacea religioasă", se spune în hotărârea CEDO.

Decizia unui comitet de șapte judecători a venit după ce un cetățean austriac, identificat ca doamna S, a organizat două seminarii în 2009, în care l-ar fi insultat pe profetul Mahommed.O curte austriacă a condamnat-o pe femeie, in 2011, pentru disprețuirea doctrinei religioase, și a amendat-o cu 480 de euro (548 de dolari), o hotărâre pronunțată în două recursuri.
 
Curtea consideră că acele comentarii ale femeii nu ar putea fi protejate de libertatea de exprimare, constatând că „vorbele reclamantului ar fi putut provoca indignarea justificată a musulmanilor" și "s-au dovedit a fi o generalizare fără bază factuală".