ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Twitter și Facebook au reprimat din nou mesaje de pe contul președintelui Trump. S-a întâmplat luni, în ajunul alegerilor din SUA,  în urma unei postări a liderului american care făcea referire la o  hotărâre recentă a Curții Supreme din Pennsylvania de a număra buletinele de vot timp de până la trei zile după ziua alegerilor. Situație despre care Trump a spus că va conduce la fraude pe scară largă.

Toate privirile s-au îndreptat spre Pennsylvania în ultimele săptămâni, pe măsură ce diferența dintre Trump și Joe Biden s-a redus în statul Keystone. Cu toate acestea, Curtea Supremă a decis săptămâna trecută că oficialii din Pennsylvania vor putea număra buletinele de vot primite până la trei zile după alegeri.

Luni seara, Trump a dat alarma, susținând că astfel s-a stabilit un precedent „periculos”.  „Decizia Curții Supreme din Pennsylvania este FOARTE periculoasă”, a scris Trump. "Aceasta va permite fraudarea necontrolată și va submina întregul nostru sistem de legi. De asemenea, va duce la violență pe străzi. Trebuie făcut ceva!", a scris Trump, potrivit Fox News.

„O parte sau tot conținutul distribuit în acest Tweet este contestat și ar putea induce în eroare în legătură cu alegerile sau alt proces civic”, avertizează o etichetă a gigantului BigTech înainte de a permite utilizatorilor să vadă tweet-ul lui Trump. Există, de asemenea, o etichetă de avertizare atașată în partea de jos a mesajului „Aflați cum votul prin corespondență este sigur”.

Utilizatorii nu pot să aprecieze sau să redistribuie postarea lui Trump, permițând doar tweet-urile care îi obligă pe alți utilizatori să ofere o reacție la ceea ce a fost declarat un tweet „înșelător”.

Facebook a luat măsuri similare, adăugând o etichetă la postarea lui Trump: „Atât votul prin corespondență, cât și votul personal au o lungă istorie a încrederii în SUA. Frauda electorală este extrem de rară în toate metodele de vot”.
 
Un studiu recent a arătat că Donald Trump a fost cenzurat atât de Twitter, cât și de Facebook de 65 de ori începând din mai 2018.
 
Săptămâna trecută Directorii Twitter, Facebook și Google au răspund degeaba la acuzația de cenzură in fața Senatului SUA. După ce și-au închis monitoarele în urma audierii ei au procedat exact la fel ca și până atunci, arată Prodocens Media, conform unei emisiuni Fox News preluată și tradusă mai jos:
 
"Când Twitter o blochează pe Kayleigh McEnany, dar nu pe Ayatollah, care cere moartea Americii, ceva e putred aici. Mă întreb unde au dispărut liberalii tradiționali, absolutiștii libertății de exprimare. Ei erau mereu pe această poziție, dar acum nu mai sunt. Sunt de partea unei entități care controlează narațiunea. Cenzura nu se rezolvă cu mai multă cenzură.
 
Este foarte interesant faptul că angajații acestor companii au investit atât de mulți bani în campania lui Joe Biden și în alți candidați democrați, când democrații vor să-i distrugă, pe când republicanii caută o reglementare federală echitabilă. Jack Dorsey a comis sperjur azi, când a spus că articolul New York Post poate fi redistribuit pe Twitter. Nu este. Nu-l puteți accesa și nu-l puteți redistribui. Este o minciună. Ca CEO al companiei știe cel mai bine."