ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin i-a mulțumit lui Donald Trump pentru informațiile oferite de CIA și care au ajutat la arestarea teroriștilor care au plănuit atacuri cu bombă în orașul Sankt Petersburg, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, relatează agenția Tass.

Cei doi lideri au discutat telefonic, iar Putin i-a spus lui Trump să transmită mulțumiri directorului CIA și ofițerilor de informații americani. Potrivit președintelui rus, informațiile CIA au fost suficiente pentru a expune și a reține teroriștii.

„Președintele rus a mulțumit omologului său american pentru informații împărtășite de Agenția Centrală de Informații din SUA (CIA), care au ajutat la urmărirea, expunerea și arestarea unui grup de teroriști care au plănuit explozii la Catedrala Kazan din Sankt Petersburg și în alte locuri aglomerate din acel oraș", se arată în comunicatul Kremlinului.

Vladimir Putin l-a asigurat pe Donald Trump că „serviciile de securitate ruse vor împărtăși rapid și necondiționat, prin intermediul canalelor partenere, orice informație despre posibile amenințări teroriste la adresa Statelor Unite și a cetățenilor săi".

La 15 decembrie, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a raportat că șapte membri ai unei celule teroriste afiliate organizației Stat Islamic au fost reținuți pentru plănuirea unor atacuri. Aceștia ar fi vrut să folosească arme și dispozitive explozive improvizate în locuri aglomerate din Sankt Petersburg, în data de 16 decembrie. Unul dintre cei reținuți a mărturisit în fața instanță că a plănuit un atentat asupra Catedralei Kazan.