ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a reluat atacurile la adresa anchetei ruse a procurorului special Robert Mueller, acuzând CIA din timpul administrației Obama că a vrut să comită un „asasinat politic” infiltrându-se în echipa sa de campanie.

„A fost un asasinat politic, nu o anchetă a serviciilor americane de informații”, a scris el pe Twitter, reluând acuzații ale unui comentator de la Fox News, Dan Bongino.

Bongino l-a acuzat în mod direct pe John Brennan - directorul CIA în timpul administrației Obama și un fervent opozant al lui Trump - că se află la originea anchetei cu privire la o eventuală complicitate între echipa candidatului republican și Rusia menite să-l ajute să obțină o victorie în alegerile prezidențiale din 2016, potrivit news.ro.

Presa a dezvăluit săptămâna trecută că un informator CIA din Marea Britanie s-a întâlnit cu membri ai echipei candidatului Trump. Acest informator lucra în cadrul anchetei lansate în vara lui 2016 de către FBI.

Donald Trump a cerut duminică deschiderea unei anchete de către Departamentul Justiției cu privire la acest caz, denunțând o supraveghere efectuată ”din motive politice”. Această contra-anchetă va trebui ”să stabilească dacă au existat nereguli sau o motivație politică în ancheta (serviciilor de informații) ale FBI cu privire la o persoană suspectată că s-a implicat împreună cu agenți ruși care s-au amestecat în alegeri”, a precizat o purtătoare de cuvânt.  

Donald Trump, care denunță fără încetare ancheta rusă drept o ”vânătoare de vrăjitoare”, este hotărât să dovedească faptul că elemente din cadrul puterii judiciare vor să-i submineze președinția.