ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CIA dorește să ia legătura cu rușii care sunt împotriva invaziei din Ucraina oferindu-le posibilitatea de a transmite agenției de spionaj americane informații prin Dark Web.

Un oficial al CIA a declarat pentrucanalul de televiziune CBS:

„Oferim instrucțiuni în limba rusă în legătură cu modul în care pot contacta CIA în siguranță.”

CIA a înființat în 2019 un site specializat pe Dark Web pe care îl folosește la astfel de operațiuni de culegere de informații din toate colțurile lumii, mai relatează CBS.

Agenția de spionaj americană a oferit pe Facebook, Instagram, YouTube și alte rețele sociale instrucțiuni în limba rusă privind modul în care poate fi accesat site-ul său de pe Dark Web.

Site-ul necesită folosirea browserului Tor, care criptează activitatea de internet a utilizatorului.

CIA speră că, astfel, rușii nemulțumiți de regimul Putin, atât civili cât și militari, vor folosi acest site pentru a transmite informații prețioase americanilor.

În legătură cu această operațiune, un oficial de la Washington a declarat agenției Associated Press:

„(În Rusia) nu este sigur să iei legătura cu americani, nici fizic, nici virtual. Pentru persoanele care doresc să ia legătura cu noi în siguranță, aceasta este modalitatea de a o face.”

Aflat în vizită în Polonia, în luna martie, Joe Biden a dat limpede de înțeles că administrația sa dorește o răsturnare a regimului Putin. Într-o ieșire despre care nu se poate spune dacă a fost regizată sau necontrolată, președintele SUA a exclamat:

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu trebuie să mai rămână la putere.”

Cum o astfel de declarație însemna amestecul în politica internă a altei țări, fie ea și adversare, lucru inacceptabil pentru un regim democratic cum sunt Statele Unite, mai mulți oficiali de la Washington s-au grăbit să îl corecteze pe Joe Biden și să explice că nu a vrut să spună ce a spus.

Sancțiunile impuse de SUA și aliații lor împotriva Rusiei, și care aveau ca scop crearea de nemulțumiri sociale, care să întoarcă poporul împotriva lui Putin, au avut exact efectul invers: cota de aprobare populară a șefului de la Kremlin a crescut de la 69% în ianuarie (înainte de invazie) la 83% în martie.

DarkWeb („partea întunecată a Internetului”) sau Deep Web înseamnă un sumedenie de site-uri care pot fi accesate doar prin browsere specializate, și este folosit pentru a menține anumite activități de pe Internet anonime.

Aici sunt găzduite în bună măsură site-uri cu profiluri ilegale – trafic cu carne vie, droguri, pedofilie – dar și site-uri folosite pentru comunicații speciale – spionaj, propagandă extremistă etc.