Ziariștii de la New York Times și Politico, dar și reporterii televiziunii CNN, nu au fost primiți vineri la o întâlnire cu presa a purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, o decizie care vine la doar câteva ore după ce Donald Trump a criticat în termeni duri presa.

Donald Trump a criticat dur presa într-un discurs rostit la reuniunea conservatorilor Conservative Political Action Conference (CPAC). Miliardarul republican a reiterat că mass-media este un „dușman al poporului” și a cerut publicațiilor să nu mai citeze surse sub acoperirea anonimatului.

De asemenea, el a acuzat CBS, ABC și NBC că au publicat sondaje false, potrivit cărora el nu este popular, și că „inventează o poveste falsă”.În plus, Trump a descris CNN drept "Clinton News Network".

În semn de solidaritate cu colegii lor, reprezentanții Associated Press și Time au refuzat să intre în sală, luând decizia de a boicota întâlnirea.

"Nimic asemănător nu s-a mai întâmplat vreodată la Casa Albă, în lunga noastră istorie de acoperire a multor guverne din diferite partide. Protestăm ferm împotriva excluderii New York Times și a altor organizații media. Accesul liber al presei la un guvern transparent este evident de interers național vital", a reacționat directorul executiv al celor New York Times, Dean Baquet, într-un comunicat de presă.