ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe din România anunță, într-un comunicat, că, potrivit informațiilor obținute până la acest moment de către Consulatul General al României la Istanbul, de la autoritățile locale și de la spitalele locale, niciun cetățean român nu a fost afectat în explozia produsă la 12 ianuarie 2016, în districtul istoric Sultanahmet din Istanbul.

"Oficiul consular român monitorizează cu prioritate cazul, este în legătură cu autoritățile competente și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, dacă situația o va impune", se arată în comunicat.

Consulatul General al României la Istanbul pune la dispoziție numărul de urgență +90 533 5420695, unde cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență (accidente cu victime, decese, calamități și alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar), pot apela.

De asemenea, MAE transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor și condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc astăzi, 12 ianuarie 2016: "În aceste momente dificile, MAE transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor acestui act atroce, precum și speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite în explozie. Totodată, în aceste momente de profundă tristețe, Ministerul Afacerilor Externe reiterează solidaritatea cu poporul turc, precum și susținerea pentru eforturile autorităților turce în combaterea tuturor formelor de terorism. În egală măsură, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga să compasiune celorlalte state ai căror cetățeni au căzut victime acestui atac".