ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul s-a angajat pentru prima dată să desfășoare echipe de membri ai serviciului activ pentru a sprijini centrele de vaccinare în masă, potrivit publicației Time.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a aprobat vineri o cerere  privind desfășurarea a 1.110 de soldați în toată țara pentru a ajuta la combaterea pandemiei, alături de Agenția Federală de Management al Urgenței (FEMA). În total vor exista cinci echipe, fiecare alcătuită din 222 de oameni, inclusiv asistenți medicali și personal clinic.

Administrația Biden a anunțat, de asemenea, intenția de a invoca utilizarea Defence Production Act (DPA) pentru a mobiliza capacitatea de producție privată din SUA pentru a fabrica aprovizionarea cu teste, mănuși chirurgicale și vaccinul Pfizer-BioNTech. Creat de președintele Harry Truman în 1950 ca răspuns la războiul coreean, DPA se bazează în mod istoric pe legea puterilor de război din Al Doilea Război Mondial. Documentul permite președintelui să ceară companiilor și corporațiilor să acorde prioritate și să accepte contractele guvernamentale pentru materiale în timpul dezastrelor naturale, atacurilor teroriste și altor urgențe naționale.

Măsura marchează o schimbare semnificativă față de Administrația Trump, care a fost reticentă în utilizarea forțelor armate în administrarea și administrarea vaccinurilor. În schimb, vaccinarea s-a făcut cu ajutorul industriei private. Ritmul lent al vaccinărilor l-a determinat pe Biden să organizeze un răspuns federal mai puternic. Biden a ordonat FEMA și Pentagonului să se unească și să înființeze 100 de centre de vaccinare în masă în decurs de o lună.
 
Andy Slavitt, consilierul pentru pandemie de la Casa Albă, a declarat că două dintre centre se deschid în California, iar trupele vor ajunge la locații în următoarele 10 zile. „Armata va ajuta la vaccinarea a mii de oameni pe zi și se va asigura că fiecare american care dorește să fie vaccinat va primi unul”, a spus Slavitt.

Vaccinurile anti COVID-19 de la Pfizer-BioNTech și Moderna necesită fiecare două doze administrate la distanță de aproximativ o lună. Doar aproximativ 6,9 milioane de americani au primit ambele doze necesare pentru a fi vaccinate, adică aproximativ la 2% din populația SUA. Între timp, există în prezent 26 de milioane de cazuri confirmate de COVID-19 în SUA, cu aproape 456.000 de decese.
 
Cel puțin 500 de persoane au murit după ce au fost vaccinate pentru COVID-19 în America, potrivit datelor guvernului SUA publicate vineri. Decesele au fost raportate către VAERS, sistemul de urmărire a leziunilor vaccinate pentru Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA (CDC), semnalează și LifeSiteNews.

VAERS a înregistrat până în prezent peste 10.000 evenimente adverse legate de vaccinurile COVID-19 produse de Pfizer și Moderna, deși numărul real de cazuri este probabil mult mai mare.