ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția greacă a lansat luni o grenadă asurzitoare în timpul unei mișcări de protest la care au participat circa 2.000 de imigranți, mai ales refugiați din Siria și Afganistan, adunați în localitatea greacă Idomeni de la frontiera cu Macedonia, a anunțat o sursă a poliției, citată de AFP.

Nicio persoană nu a fost rănită în timpul acestui incident, care a durat puțin timp, potrivit aceleiași surse. 

Imigranții protestează împotriva deciziei autorităților macedonene de a închide pentru câteva ore frontiera. 

În ultimele zile, aceste proteste sunt curente la granița greaco-macedoneană. Refugiații sosesc în masă în fiecare zi pe coasta Greciei și încearcă apoi să-și continue călătoria spre țări din Europa de Vest sau de Nord. 

Copleșită de numărul de imigranți care îi traversează teritoriul, Macedonia a fost nevoită să-și închidă frontiera pentru câteva ore. Imigranții se îndreaptă spre Serbia și Ungaria. 

În urmă cu zece zile, poliția macedoneană a lansat la rândul său grenade asurzitoare asupra imigranților ce voiau să treacă frontiera dinspre Grecia, rănindu-i ușor pe cinci dintre aceștia.