Poliția greacă a lansat luni o grenadă asurzitoare în timpul unei mișcări de protest la care au participat circa 2.000 de imigranți, mai ales refugiați din Siria și Afganistan, adunați în localitatea greacă Idomeni de la frontiera cu Macedonia, a anunțat o sursă a poliției, citată de AFP.

Nicio persoană nu a fost rănită în timpul acestui incident, care a durat puțin timp, potrivit aceleiași surse. 

Imigranții protestează împotriva deciziei autorităților macedonene de a închide pentru câteva ore frontiera. 

În ultimele zile, aceste proteste sunt curente la granița greaco-macedoneană. Refugiații sosesc în masă în fiecare zi pe coasta Greciei și încearcă apoi să-și continue călătoria spre țări din Europa de Vest sau de Nord. 

Copleșită de numărul de imigranți care îi traversează teritoriul, Macedonia a fost nevoită să-și închidă frontiera pentru câteva ore. Imigranții se îndreaptă spre Serbia și Ungaria. 

În urmă cu zece zile, poliția macedoneană a lansat la rândul său grenade asurzitoare asupra imigranților ce voiau să treacă frontiera dinspre Grecia, rănindu-i ușor pe cinci dintre aceștia. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews