ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător federal din California a decis că includerea unei cruci pe sigla oficială a Statului este neconstituțională, îngrădind libertățile civile, anunță news-republic.com.

Decizia de joi vine după doi ani de dispute juridice, iar judecătoarea Christina Snyder, cea care a hotărât ca acest simbol religios să fie dat jos de pe stemă a spus că aceasta ar reprezenta că ”puterea țării ar sta în spatele unei singure religii, Creștinismul”.

Această stemă apare pe toate steagurile aflate pe clădirile guvernamentale și obiectele oficiale din zona orașului Los Angeles.

Susținătorii păstrării crucii pe această stemă spun că aceasta reprezintă un simbol istoric, dat de misionarii franciscani din Spania care au realizat primele așezăminte de pe pământul Californiei.

În schimb, această modificare a fost bine primită de Uniunea pentru Libertățile Civile ale Americanilor (ACLU).

”Este bine cunoscut faptul că în Los Angeles sunt sute de alte convingeri religioase, precum și cei care nu au apartenență la vreo religie, iar cu toții trebuie să fie tratați la fel de către guvernul lor”, se arată în comunicatul ACLU.