ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Carlos Ghosn, directorul general al Renault, unul dintre cei mai puternici lideri ai industriei auto mondiale, a fost reținut in Japonia, acuzat de evaziune fiscală. 

Președintele alianței Renault – Nissan, Carlos Ghosn, a fost arestat la Tokyo pentru o posibilă încălcare a legii referitoare la tranzacțiile financiare, iar japonezii de la Nissan cer demiterea acestuia, potrivit presei japoneze, citate de Reuters.Reprezentanții Nissan l-au acuzat pe Ghosn că ar fi folosit în scop personal banii companiei și nu ar fi raportat în mod corect sumele câștigate.

Reprezentanții Nissan au spus că au lansat o investigație în ultimele luni, după ce o sursă ar fi vorbit despre posibile nereguli în acest caz. Totodată, ei au cerut demiterea lui Ghosn.

„Este prea devreme pentru a comenta asupra acuzațiilor, despre care nu am niciun fel de informații”, a declarat Președintele Macron reporterilor, în Bruxelles.

„Ca acționar, oricum, Guvernul francez va urmări cu atenție stabilitatea alianței, a grupului Renault, dar și situația angajaților, care se bucură de tot sprijinul statului”, a mai spus Macron.
Dacă Ghosn va demisiona de la conducerea Renault, spune Bloomberg, un potențial succesor ar putea fi Thierry Bollore, numit de Ghosn Chief Operating Officer în acest an, fiind desemnat, astfel, un posibil succesor. Ghosn l-a numit „liantul” alianței dintre Renault, Nissan și MItsubishi

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.  Născut în Brazilia, din părinți libanezi și francezi, și-a început cariera la Michelin în Franța, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control și a devenit CEO al companiei în 2001.