ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a fost trimisă în judecată în fața Curții de Justiție a Republicii Franceze pentru rolul său în afacerea Tapie-Crédit Lyonnais. 
 
Afacerea datează din 2008, atunci când Lagarde era ministru al economiei și finanțelor în Franța, a declarat joi, o sursă judiciară pentru AFP. În replică, avocatul lui Christine Lagarde a anunțat că va depune un recurs la Curtea de Casație la decizia trimiterii în judecată a fostului ministru al economiei.
 
În august anul trecut, Christine Lagarde a fost inculpată în Franța pentru "neglijență", pentru rolul său presupus într-un caz controversat de arbitraj în favoarea lui Bernard Tapie, care a primit 403 milioane de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul suferit în urma vânzării companiei Adidas.

Parchetul francez a recomandat neînceperea urmăririi penale însă magistrații CJR - singura instanță abilitată să ancheteze membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor - nu au dau curs recomandărilor procurorului.
 
Trimiterea în judecată ar putea avea consecințe serioase pentru viitorul lui Lagarde în fruntea Fondului Monetar Internațional. Actualul ei mandat de cinci ani expiră în luna iulie anul viitor iar la reuniunea anuală a Fondului care a avut loc în luna octombrie la Lima (Peru), Lagarde a declarat că ar vrea un al doilea mandat.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews