ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucăți din cadavrul lui Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, au fost găsite, anunță Sky News, care citează surse din securitate. Jurnalistul Washington Post a fost tranșat după asasinare, au anunțat marți autoritățile turce.

Președintele Donald Trump a calificat modul în care Arabia Saudită a gestionat situația după moartea jurnalistului disident Jamal Khashoggi drept una din „cele mai proaste mușamalizări din istoria mușamalizărilor”, informează agenția The Associated Press citată de Mediafax.
 Președintele american a mai declarat că așteaptă să primească în curând un raport complet privind cazul uciderii lui Khashoggi.

Potrivit Sky News, una dintre surse transmite că rămășițele lui Jamal Khashoggi au fost găsite în grădina reședinței Consulului General al Arabiei Saudite la Istanbul. Postul tv britanic spune că, potrivit surselor, jurnalistul Washington Post a fost tăiat, iar fața i-a fost desfigurată.

Ipoteze despre găsirea rămășițelor lui Jamal Khashoggi

Informația transmisă de Sky News vine după declarațiile președintelui Turciei, Recep Erdogan, care a declarat că nu au fost găsite încă rămășițele lui Khashoggi și a cerut oficialilor saudiți să dezvăluie unde se află trupul.

Într-un interviu pentru ziarul turc Haberler, Dogu Perincek, liderul Partidului Rodina, din Turcia, spune că bucăți din cadavru ar fi fost găsite în fântâna din grădina reședinței consulului general saudit.

Ziarul britanic The Mirror spune că, după uciderea lui Khashoggi, asasinii s-ar fi întors în Arabia Saudită și ar fi prezentat Prințului Moștenitor Mohammed bin Salman degetele tăiate ale jurnalistului, ca dovadă că e mort. „Mohammed bin Salman a spus mereu că va tăia degetele oricărui scriitor care îl critică", a declarat o sursă citată de The Mirror.

Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul său din Istanbul pe 2 octombrie, în urma unei altercații cu mai multe persoane.

Turcia acuză însă că jurnalistul a fost victima unui asasinat comis de un comandou de 15 persoane. O înregistrare video cu camera de supraveghere arată că, după uciderea lui Khashoggi, saudiții au trimis pe străzile din Istanbul o dublură, un agent îmbrăcat în hainele colaboratorului Washington Post.