ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele ruse au respins armata ucraineană din centrul Severodonețkului, un oraș-cheie în estul Ucrainei, pentru care luptă cele două armate, anunță luni Statul Major ucrainean, după cum relatează AFP, citată de Agerpres și ȘtiripeSurse.

”Cu susținerea artileriei, inamicul a dat un asalt la Severodonețk, a înregstrat un succes parțial și ne-a respins unitățile din centrul orașului. Ostilitățile continuă”, anunță într-un buletin actualizat, luni dimineața, pe Facebook, armata ucraineană.

Guvernatorul regunii ucrainene Lugansk, a cărei capitală se află la Severodonețk, Serghii Gaidai confirmă că forțe ucrainene au fost respinse din centrul orașului.

”Lupte de stradă continuă (...). Rușii continuă să distrugă orașul”, anunță el luni într-o postare pe Facebook, publicând imagini cu clădiri în ruină sau în flăcări.

Este Ziua 110 a războiului din Ucraina.

Cucerirea Severodonețkului ar deschide Moscovei drumul către alt mare oraș din Donbas (est), Hramatorsk, o etapă importantă în cucerirea întregii regiuni, situate la frontiera cu Rusia, cucerită deja în parte de către separatiști proruși în 2014.