ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Căile Ferate Austriece (OBB) fac reclamă noului card „pentru familie” folosind o imagine cu doi bărbați care țin în brațe un copil.
 
Cei doi, dintre care unul pare să aibă profilul unei persoane cu origini din orientul mijlociu, țin în brațe o fetiță. Imaginea este însoțită de textul:  „Pentru mama, tatăl, partenerul sau prietenul care călătoresc împreună cu un copil”.
 
Reclama vine după la finalul anului 2017, Curtea Constituțională a decis că mariajele între persoane de același sex vor deveni legale începând cu 1 ianuarie 2019. Decizia poate fi anulată dacă Parlamentul Austriei ar adopta o lege în acest sens.
 
Vce cancelarul german Heinz-Christian Strache este liderul partidului Libertății, aflat la guvernare, formațiune sa fiind o opozantă vehementă a legalizării căsătoriilor între persoane de același sex.

Parteneriatele civile între homosexuali au fost legalizate încă din 2010.