O femeie din California va fi despăgubită cu 1,9 milioane de dolari, după ce țigara electronică pe care o folosea a explodat și i-a provocat arsuri grave, relatează International Business Times.

Incidentul a avut loc în 2013, când Jennifer Ries se îndrepta spre aeroport împreună cu soțul ei, Xavier Ries. Țigara electronică,creată de firma VapCigs, a explodat, provocându-i femeii arsuri de gradul doi.  
 
În plus, cuplul a ratat călătoria în Brazilia, unde intenționau să contribuie la crearea unui centru pentru copiii care trăiesc în cartierele sărace din Rio de Janeiro. După incident, Ries a încetat să mai folosească țigări electronice.

”Dacă ai de gând să lansezi un produs pe piață, ai face bine să te asiguri că este unul sigur pentru consumator.Dacă nu faci acest lucru, te pui singur în pericol ”, a declarat Gregory Bentley, avocatul victimei.

Acesta nu este primul caz în care o persoană a suferit de pe urma exploziei unei țigări electronice. În septembrie, un bărbat din Florida a fost grav rănit după ce o astfel de țigară i-a explodat în față. Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, a suferit arsuri grave la nivelul ochiului şi al mâinii şi şi-a fracturat gâtul şi un deget.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews