ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Adunarea deputaților din statul american California a adoptat joi un proiect de lege pentru limitarea scutirilor de vaccinare și în special a criteriilor religioase sau a convingerilor personale, informează AFP citat de Agerpres.

Dacă textul va fi adoptat de Senat, toți copiii vor fi imunizați înainte de a intra la grădiniță, cu excepția cazului în care este vorba despre un motiv medical, cum ar fi alergia.

Această lege trebuie acum să se întoarcă la Senatul statului California, care a aprobat deja proiectul, pentru a valida câteva modificări, înainte de a fi trimis la guvernatorul Jerry Brown pentru a fi ratificat.

Acest proiect de lege are sprijinul republicanilor și democraților și a fost motivat de o epidemie de rujeolă care a început în decembrie în parcul tematic Disneyland și care a afectat mai mult de 130 de persoane din California.

Un total de 159 de cazuri au fost înregistrate între ianuarie și aprilie, în 18 state americane și în Districtul Columbia, deși această boală virală trebuia să fi dispărut cu ani în urmă, datorită campaniilor de vaccinare.

Deşi susţine această lege, deputata democrată Lorena Gonzalez din San Diego, spune că întelege deciziile părinţilor legate de sănătatea copiilor lor.

"Ca mamă am înțeles că deciziile cu privire la starea de sănătate a copiilor noștri sunt foarte personale și respect drepturile fundamentale de a lua, ca familie, decizii medicale", a comentat Lorena Gonzalez.

Asociația californiană 'Vaccin Choice' se obţine acestei decizii, subliniind faptul că textul legii "ar lipsi părinții de dreptul de a scuti copiii de la una sau de la toate vaccinurile, care sunt proceduri medicale riscante".

Tot mai mulți părinți au refuzat timp de mai mulți ani vaccinarea copiilor lor din cauza unei posibile legături între vaccin și autism, preferând medicamentele naturale, mai scrie AFP.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews