ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Epidemiologul șef din California a recomandat ca furnizorii de asistență medicală să întrerupă rapid administrarea unui lot de vaccin COVID-19 Moderna din cauza posibilelor reacții alergice, potrivit The Hill.
 
Epidemiologul șef Erica Pan a anunțat că „un număr mai mare decât de obicei de posibile reacții alergice” au fost raportate la doze dintr-un lot de vaccinuri Moderna, administrate la o clinică comunitară de vaccinare.

Cel puțin 10 persoane au avut nevoie de asistență medicală pe o perioadă de 24 de ore, a spus Pan.

Deși nu e clar câte reacțiia adverse au apărut, Associated Press a informat că șase lucrători din domeniul sănătății din San Diego au avut reacții alergice la vaccinurile pe care le-au primit pe 14 ianuarie.

Peste 330.000 de doze din acel lot au fost distribuite către 287 de furnizori din întreaga țară. Expedierile au sosit în perioada 5 ianuarie - 12 ianuarie.

Pan a spus că furnizorii ar trebui să oprească administrarea vaccinurilor până la finalizarea unei investigații pe care urmează să o facă statul, compania Moderna, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente. „Din precauție și, de asemenea, recunoscând oferta extrem de limitată de vaccin, recomandăm furnizorilor să utilizeze alte loturi de vaccinuri disponibile și să întrerupă administrarea vaccinurilor de la Moderna Lot 041L20A până la ancheta efectuată de CDC, FDA, Moderna”, a declarat Pan.